نخستین توربین بادی ۲۵۰ کیلوواتی در کشور ساخته شد
مدیرکل دفتر نظارت، تعیین صلاحیت و کنترل پروژه سازمان انرژیهای تجدیدپذیر و بهره وری برق ایران( ساتبا ) گفت: نخستین توربین بادی در مقیاس ۲۵۰ کیلووات بهعنوان مولد انشعابی در کشور ساخته شد.
بهگزارش روز یکشنبه پایگاه اطلاعرسانی وزارت نیرو، “علی شب نورد” افزود: امروز باوجود مشکلات موجود، توسعه نیروگاههای خورشیدی خانگی و انشعابی (کیلوواتی) مورد توجه بسیاری از سرمایهگذاران بخش غیردولتی قرار گرفته بطوری که این نیروگاههای تجدیدپذیر نسبت به مدت مشابه در سال قبل ۲۴ درصد رشد یافته است.
وی توضیح داد : دو ماهه منتهی به آذرماه ۱۳۹۹ درمجموع ۱۱۹ واحد نیروگاهی انشعابی به ظرفیت ۲ مگاوات به شبکه سراسری برق افزوده شده که با این رقم، اکنون تعداد چهار هزار و ۶۵۱ مولد خانگی محدود به ظرفیت انشعاب با مجموع ظرفیت ۵۵ مگاوات در سراسر کشور به بهرهبرداری رسیده است.
شب نورد گفت: بیشترین ظرفیت اضافهشده به میزان ۴۵۰ کیلووات درحوزه فعالیت شرکت توزیع نیروی شهرستان مشهد است.
این مقام مسوول افزود: ایران در این دوره برای نخستین بار یک توربین بادی بهعنوان مولد انشعابی در مقیاس ۲۵۰ کیلووات که توسط متخصصان داخلی کشور ساخته شده در منطقه بینالود راه اندازی و به شبکه توزیع برق کشور افزوده شد.
وی با اشاره به آمار توسعه مولدهای انشعابی در دو ماهه منتهی به آذرماه ۱۳۹۹ در سایر نقاط کشور، جایگاههای بعدی را متعلق به شرکت توزیع نیروی برق استان اصفهان با ۳۸ نیروگاه انشعابی و مجموع ظرفیت ۶۳۸ کیلووات و همچنین شرکت توزیع نیروی برق استان مرکزی با ۶ نیروگاه توسعهیافته به ظرفیت تجمیعی ۲۲۵ کیلووات دانست.
شب نورد خاطرنشان کرد: براساس جایگاههای بعدی نیز شرکت توزیع نیروی برق فارس، شیراز و خراسان شمالی قرار دارند که هر یک با احداث ۱۷۰ کیلووات مولد خورشیدی انشعابی، ظرفیت تولید شبکه سراسری برق کشور را افزایش دادهاند.
براساس تازه ترین گزارش سازمان انرژی های تجدید پذیر و بهره وری برق ایران، ظرفیت تولید برق کشورمان از محل انرژی های تجدیدپذیر و بهره وری برق در آبان به عدد۸۴۴.۵۹ مگاوات رسید.
براین اساس سهم انرژی بادی از توربین بادی با ۳۰۳.۱۸ مگاوات به رقم ۳۶ درصد و جایگاه دوم در انرژی های تجدیدپذیر رسید.
نیروگاه های برق آبی کوچک با۱۰۵.۶۵ مگاوات سهمی ۱۲ درصدی در بخش انرژی های تجدید پذیر را در آبان ماه به خود اختصاص دادند وبازیافت تلفات حرارتی نیز باتولید ۱۳.۶ مگاوات سهم دو درصدی از انرژی های تجدید پذیر و بهره وری برق ایران را داشتند.
وزیر نیرو در آذرماه امسال گفت: ۲۶۰ مگاوات ظرفیت تجدیدپذیر در حال ساخت در کشور وجود دارد که پیشبینی میشود اکثر آنها تا پایان فعالیت دولت دوازدهم به بهرهبرداری برسند.
«رضا اردکانیان» در پیام ویدئویی به پنجمین نمایشگاه و کنفرانس بینالمللی و دومین جایزه ملی انرژیهای تجدیدپذیر ایران گفته بود: بر اساس برنامهریزیهای انجامشده تاکنون شاهد بهرهبرداری حدود ۸۵۰ مگاوات نیروگاههای انرژیهای تجدیدپذیر و پاک بودهایم که نیروگاههای یاد شده بوسیله سرمایهگذاری بخش خصوصی و مشارکت مردمی (بیش از ۱۶۰ شرکت فعال در حوزه انرژیهای تجدیدپذیر) در اکثر استانهای کشور ایران توسعه یافتهاند.
وی توضیح داد: ظرفیت یاد شده شامل چهار هزار و ۵۰۰ واحد سامانههای کوچکمقیاس (پشتبامی) خورشیدی است که همگی در مناطق محروم و کمبرخوردار کشور ساخته شدهاند.
ایرنا