· نیروگاههای بادی منفرد جهت تأمین انرژی الکتریکی واحدهای مسکونی، تجاری، صنعتی و یا کشاورزی
مزارع برق بادی جهت تأمین بخشی از تقاضای انرژی برق شبکه
الف- توربینهای بادی با محور چرخش عمودی
این توربینها از دو بخش اصلی تشکیل شده اند: یک میله اصلی که رو به باد قرار می گیرد و میله های عمودی دیگر که عمود بر جهت باد کار گذاشته می شوند. این توربینها شامل قطعاتی با اشکال گوناگون بوه که باد را در خود جمع کرده و باعث چرخش محور اصلی می گردد. ساخت این توربینها بسیار ساده بوده و همچنین بازده پایین نیز دارند. عمده ترین توربین های بادی محور عمودی عبارتند (ساوینیوس داریوس، صفحه ای و کاسه ای). در این نوع توربینها در یک طرف توربین، باد بیشتر از طرف دیگر جذب می شود و باعث می گردد که سیستم لنگر پیدا کرده و بچرخد. یکی از مزایای این سیستم وابسته نبودن آن به جهت وزش بادمی باشد.
ب – توربینهای بادی با محور چرخش افقی
این توربینها نسبت به مدل محور عمودی رایج تر بوده همچنین از لحاظ تکنولوژیک پیچیده تر و گرانتر نیز می باشند. ساخت آنها مشکلتر از نوع محور عمودی بوده ولی راندمان بسیار بالایی دارند. در سرعتهای پایین نیز توانایی تولید انرژی الکتریکی را داشته و توانایی تنظیم جهت در مسیر وزش باد را نیز دارند. این توربینها ۳ یا در مواردی ۲ پره می باشند که روی یک برج بلند نصب می شوند. این پره ها همواره در جهت وزش باد قرار می گیرند.
ج- مکانیسم کار توربین های بادی و اجزا آن
مراحل کار یک توربین کاملاً عکس مراحل کار پنکه می باشد. در پنکه انرژی الکتریسیته به انرژی مکانیکی تبدیل شده و باعث چرخیدن پره می شود. در توربینهای بادی چرخش پره ها انرژی جنبشی باد را به انرژی مکانیکی تبدیل کرده، سپس الکتریسیته تولید می گردد. باد به پره ها برخورد می کند و آنها را می چرخاند. چرخش پره ها باعث چرخش محور اصلی می شود و این محور به یک ژنراتور برق متصل می باشد. چرخش این ژنراتور، برق متناوب تولید می نماید. در ضمن شکل زیر اجزا یک توربین بادی محور افقی را نشان می دهد.
رله هوشمند معمولا همچون کلیدهای الکتریکی بر سر راه سیم فازها واقع میشوند. این رلههای باعث خاموش و روشن شدن وسیلههای الکتریکی میشوند. رلهها کاربردهای متفاوتی دارند. از این رو میتوان برای حفاظت، کنترل کنندهای موثر، کنترلر خاص و.. استفاده نمود. عموما رلههای حفاظتی برای استفاده در تابلو برق مطرح میگردند. رلهها قادرند در کمترین…
ﻧﺼﺐ ﭼﺮخ :اﺑﺘﺪا ﺗﺮاﻧﺴﻔﻮرﻣﺎﺗﻮر را ﺑﻪ وﺳﯿﻠﻪ ى ﺟﺮﺛﻘﯿﻞ و از ﻃﺮﯾﻖ ﻗﻼب ﻫﺎى ﺟﺎﺑﺠﺎﯾﻰ ﺑﻠﻨﺪ ﮐﻨﯿﺪ. ﭘﺲ از ﺑﺮرﺳﻰ ﻣﺤﻞ ﺳﻮراخ ﻫﺎ ﺑﺮ روى ﺷﺎﺳﻰ ﺗﺮاﻧﺴﻔﻮرﻣﺎﺗﻮر، ﭼﺮخ ﻫﺎ را ﺑﻪ ﺻﻮرت ﺻﺤﯿﺢ ﻣﻄﺎﺑﻖ ﺷﮑﻞ در زﯾﺮ ﺗﺮاﻧﺴﻔﻮرﻣﺎﺗﻮر ﻗﺮار داده و اﺗﺼﺎﻻت ﭘﯿﭻ و ﻣﻬﺮه را ﻣﻄﺎﺑﻖ ﺷﮑﻞ ﻣﺤﮑﻢ ﮐﻨﯿﺪ. ﻻزم ﺑﻪ ذﮐﺮ ۵ –…
ترانس اتوماتیک یا رگولاتور ولتاژ (voltage regulator) ممکن است از یک مکانیزم الکترومکانیکی یا اجزای الکترونیکی استفاده کند. رگولاتور ولتاژ (ترانس اتوماتیک) بسته به نوع طراحی، ممکن است برای تنظیم یک یا چند ولتاژ AC یا DC مورد استفاده قرار گیرد. رگولاتورهای ولتاژ الکترونیکی در دستگاههایی مانند منبع تغذیه رایانهای قرار دارند که ولتاژ DC…
تپ چنجر : تپ چنجرها بطور گستردهای برای کنترل ولتاژ در سطوح مختلف بکار میروند اساس کار تپ چنجر بر تغییر نسبت تبدیل ترانسفورماتور استوار است. بدین ترتیب که با انشعاباتی که در سیم پیچ فشار قوی تعبیه میشود. تعداد دور سیم پیچ را تغییر داده و سبب تغییر ولتاژ در خروجی ترانسفورماتور میشوند. تپ…
روغن ترانسفورماتور در ترانسفورماتورهای قدرت و فوق توزیع به دلیل سنگین بودن و محدودیت در حمل و جابجایی، در محل استقرار بهره برداری پس از نصب متعلقات و اتصالات به داخل مخزن تزریق میگردد. طبق استاندارد، پارامترهای تست روغن ترانسفورماتور داخل بشکه و داخل ترانسفورماتور متفاوت است. به عنوان مثال دی الکتریک روغن داخل ترانسفورماتور…