افزایش نیاز مصرف برق به ۷۰ هزار مگاوات در تابستان - مهرشید نیرو •

افزایش نیاز مصرف برق به ۷۰ هزار مگاوات در تابستان

مدیرعامل توانیر درباره وضعیت مصرف برق در تابستان امسال گفت: بر اساس برآوردهای صورت گرفته، نیاز مصرف برق در تابستان امسال به ۷۰ هزار مگاوات خواهد رسید که این میزان نسبت به پیک سال گذشته ۴.۴۶ درصد رشد نشان می‌دهد.

 آرش کردی امروز دوشنبه در نشست تخصصی مدیران صنعت برق که در ساختمان ستادی وزارت نیرو برگزار شد، با اشاره به روند رشد نیاز مصرف برق در تابستان‌های چند سال گذشته افزود: در حالی که نیاز مصرف برق در سال ۱۳۹۸ به ۶۰ هزار و ۸۲۵ مگاوات رسیده بود، این میزان در سال ۱۳۹۹ با رشدی نزدیک به ۵ درصد به ۶۳ هزار و ۸۵۴ مگاوات و در سال ۱۴۰۰ به ۶۷ هزار و ۱۲ مگاوات افزایش یافت.

کردی همچنین با اشاره به رشد نیاز مصرف برق در سال جاری اظهار کرد: بر اساس برآوردهای صورت گرفته، نیاز مصرف برق در تابستان امسال به ۷۰ هزار مگاوات افزایش خواهد یافت که این میزان نسبت به پیک سال گذشته ۴.۴۶ درصد رشد نشان می‌دهد.

وی همچنین به تراز منفی ۱۵ هزار مگاواتی میان تولید و مصرف برق در تابستان سال گذشته اشاره و خاطرنشان کرد: اگرچه تراز منفی تولید و مصرف امسال با تلاش‌های صورت گرفته به ۱۰ هزار و ۵۰۰ مگاوات کاهش یافته است، اما همچنان تا رسیدن به نقطه مطلوب فاصله داریم.

کردی همچنین از برنامه‌ریزی برای افزایش واردات برق، استفاده از نیروگاه‌های برق‌آبی به صورت مطلوب، بهره گیری از نیروگاه‌های تجدیدپذیر و مدیریت مصرف به عنوان عواملی که در کنار نیروگاه‌های حرارتی به کمک صنعت برق خواهند آمد، یاد کرد و افزود: امسال نقش مدیریت مصرف بازهم پررنگ خواهد بود به طوری که رقمی در حدود ۱۰ هزار و ۷۰۰ مگاوات برای مدیریت مصرف استخراج شده که این میزان با مطالعه پتانسیل‌های موجود انجام شده است.

مدیرعامل توانیر از تدوین یکصد برنامه عملیاتی برای جبران ناترازی تولید و مصرف برق خبر داد و یادآور شد: این برنامه‌ها در چهار محور شامل برنامه‌ریزی و اقدامات تامین برق، مدیریت مصرف و تقاضا، آمادگی شبکه سراسری برق و برنامه‌ریزی و مدیریت، تدوین و ابلاغ شده است.

کردی در خصوص برنامه‌های مدیریت مصرف و تقاضا گفت: در این خصوص نسبت به مدیریت برق صنایع با همکاری وزارت صمت، تعدیل روشنایی معابر و جمع‌آوری رمز ارزها، کاهش ۵۰ درصدی مصرف برق ادارات و نصب کنتورهای هوشمند اقدام‌های لازم انجام شده و تا تکمیل و اجرای دقیق آن پیگیری‌ها ادامه خواهد داشت.

وی همچنین از مدیریت چاه‌های کشاورزی، استفاده از مولدهای برق صنایع و اقدامات فرهنگی و اطلاع‌رسانی به عنوان دیگر اقداماتی یاد کرد که در راستای مدیریت مصرف و تقاضا انجام شده است.

کردی در زمینه مدیریت مصرف برق صنایع و شهرک‌های صنعتی نیز اظهار داشت: در خصوص شهرک‌های صنعتی برای رویت پذیری و کنترل پذیری صد درصدی بار شهرک‌های صنعتی، تنظیم تفاهم‌نامه‌های شرکت‌های توزیع نیروی برق با شهرک‌های صنعتی، الزام به استفاده حداکثری از مولدهای اضطراری در اختیار صنایع و رویت پذیری و کنترل پذیری صد در صدی بارهای پراکنده صنعتی خارج از شهرک‌های صنعتی برنامه‌ریزی شده است.

مدیرعامل توانیر اضافه کرد: تاکنون با بیش از ۴۷۸ هزار مشترک دیماندی صنعتی به منظور همکاری در برنامه‌های پیک بار تفاهم‌نامه منعقد شده است.
کردی همچنین ضمن درخواست از همه بخش‌های دولت برای همکاری با صنعت برق در مدیریت مصرف تابستان امسال، از شرکت‌های برق سراسر کشور نیز خواست تا نسبت به وصول مطالبات خود به طور جدی اقدام کنند.

رکورد افزایش ظرفیت نیروگاهی امسال شکسته می‌شود

همچنین مدیرعامل شرکت برق حرارتی در این نشست با تاکید بر اینکه امسال پنج‌هزار و ۵۰۰ مگاوات واحد نیروگاهی جدید راه‌اندازی خواهد شد، گفت: این میزان افزایش ظرفیت در چند دهه اخیر بی‌سابقه بوده و رکورد جدیدی در این حوزه محسوب می‌شود.

محسن طرزطلب با اشاره به اینکه ظرفیت نیروگاه‌های حرارتی کشور از مرز ۷۰ هزار مگاوات عبور کرده است، افزود: در حال حاضر ۱۲۹ نیروگاه در قالب ۵۹۰ واحد تولید برق حرارتی در حال فعالیت هستند که ۶۷.۵ درصد از این ظرفیت در اختیار بخش خصوصی است.

وی با اشاره به اینکه سال گذشته ۸۲ درصد سوخت مورد نیاز توسط گاز طبیعی تامین شده است، گفت: سال گذشته میزان تولید برق تمامی نیروگاه‌های کشور (حرارتی، تجدیدپذیر، اتمی و برق‌آبی) به ۳۵۹ میلیارد کیلووات ساعت رسیده که حدود ۹۵ درصد از این رقم توسط نیروگاه‌های حرارتی تولید شده است.

مدیرعامل شرکت برق حرارتی ضریب آمادگی نیروگاه‌ها در پیک تابستان سال گذشته را ۹۸ درصد عنوان کرد و افزود: امسال در تلاشیم تا خروج‌های اضطراری‌ واحدها را به حداقل رسانده و ضریب آمادگی نیروگاه‌ها را به ۹۹.۵ درصد افزایش دهیم.

طرزطلب با تاکید بر اینکه سال گذشته یک‌هزار و ۵۷۰ مگاوات واحد جدید حرارتی به مجموعه تولید برق کشور افزوده شده است، ادامه داد: در سال ۱۴۰۰ بجز منابع حاصل از فروش برق جمعا حدود ۶ هزار میلیارد تومان تامین اعتبار توسط این شرکت انجام شده است که امیدواریم امسال بتوانیم این رقم را به سه تا چهار برابر افزایش دهیم.

طبق اعلام وزارت نیرو، وی با بیان اینکه سال گذشته حدود ۳۵۸ هزار قطعه نیروگاهی در داخل کشور ساخته شده است، گفت: درصددیم با همکاری پژوهشگاه نیرو و دانشگاه‌ها بتوانیم ۸۵ درصد قطعات و تجهیزات مورد نیاز صنعت نیروگاهی را در داخل کشور تولید کنیم.

طرزطلب با تاکید بر اینکه امسال پنج‌هزار و ۵۰۰ مگاوات واحد نیروگاهی جدید راه‌اندازی خواهد شد، گفت: طبق برنامه‌ریزی صورت گرفته در نیمه نخست امسال سه هزار و ۶۸۶ مگاوات و در نیمه دوم سال یک‌هزار و ۸۴۰ مگاوات واحد حرارتی جدید وارد مدار خواهد شد که چنین افزایش ظرفیتی در چند دهه اخیر بی‌سابقه بوده و رکورد جدیدی در این حوزه محسوب می‌شود.

مدیرعامل شرکت برق حرارتی اضافه کرد: همچنین یک‌هزار و ۱۱۳ مگاوات برنامه ارتقای توان عملی نیروگاه‌های موجود با هدف توسعه تولید دانش‌بنیان در ۲۸۶ واحد نیروگاهی پیش‌بینی شده که تاکنون ۳۶۱ مگاوات از این برنامه محقق شده است.

وی با اشاره به اینکه برای دوره اوج بار امسال حدود ۱۰۰ هزار مگاوات برنامه تعمیرات نیروگاهی پیش‌بینی شده است، گفت: تاکنون ۷۸ هزار مگاوات از برنامه یاد شده به سرانجام رسیده است و در تلاشیم تا اواخر اردیبهشت‌ بتوانیم تعمیرات تمامی واحدهای نیروگاهی را به اتمام برسانیم.

ایسنا

نوشته‌های مشابه