اقامتگاه پرسنلی آریاساسول ممنوع!

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان بوشهر عنوان کرد: «اجازه نمی‌دهیم ساحل نای‌بند محصور شود، چه ساخت اقامتگاه و چه موزه‌ها باید در خدمت گردشگری منطقه باشد و اگر نیت شرکت آریاساسول تاسیس اقامتگاه پرسنلی باشد حتماً جلوی ادامه کار را خواهیم گرفت.»

فرهاد قلی نژاد در گفت‌وگو با ایسنا با تاکید بر اینکه باید همه کاربری‌های ساخت‌وسازهای آریاساسول در محدوده پارک ملی دریایی نای‌بند باید مشخص باشد؛ عنوان کرد: «ما به این پروژه ورود کرده‌ایم و اعلام شده که ارتفاع سازه‌ها باید پایین بیاید و اینکه نمای تمام سازه‌ها، چه اقامتگاه و چه موزه‌ها باید طرح اکولاژ -نوعی اقامتگاه زیستی با هدف حفاظت از میراث طبیعی- کار شود. همه طرح‌های اکولاژ را قبل از اتمام پروژه از آریاساسول خواسته‌ایم، اینکه قرار است موزه یا آکواریوم و غیره… با چه طرحی ساخته شود. چون به ما گفته‌اند نمای طرح معماری سنتی بوشهر و اکولاژ خواهد بود و اکنون در حال طراحی نماهای بیرونی برای ارائه به محیط زیست هستند.»

وی در خصوص تحرکات برخی شرکت‌ها برای خرید زمین در منطقه حفاظت شده نای‌بند، بیان کرد: «شرکت‌های دیگری وجود ندارد و ما مجوزی به آنها نداده‌ایم، حتی چند شرکت پیگیر بودند و به دلیل اینکه اراضی مشکل داشتند و منطقه طرح مطالعات داشته و زون‌بندی (یا طبقه‌بندی) است نمی‌توانیم بیشتر از این از گردشگری طرح‌های حمایت کنیم لذا با آنها مخالفت کرده و اجازه ندادیم زمین‌ها را خریداری کرده و اتفاقاتی مثل آریاساسول در آنجا رخ دهد.»

مدیرکل محیط زیست بوشهر ادامه داد: «فقط موضوع آریاساسول وجود دارد که آن هم به سال ۹۵ برمی‌گردد که اولاً مجموع اراضی در اختیار این مجموعه ۲.۵ هکتار است که تماماً جزو اراضی مستثنیات بوده که خریداری کرده و سند گرفته اند؛ یعنی از اراضی ملی منطقه نایبند نیست و محدوده‌ی در اختیار آنان در طرح مدیریت منطقه در طرح گردشگری واقع شده است.» بنا بر توضیحات این مسئول نوار ساحلی نای‌بند در آن منطقه، کاربری گردشگری دارد.

همه مراحل پروژه با نظارت محیط زیست پیش برود

قلی‌نژاد در پاسخ به اینکه آیا در منطقه‌ای با کاربری گردشگری واقع در نوار ساحلی می‌توان ساختمان‌سازی انجام داد، به ایسنا گفت: «مطابق طرح توجیهی ارائه شده به سازمان محیط زیست، در این ۲.۵ هکتار بخشی اقامتگاه گردشگری –نه کارکنان-، بخشی به عنوان موزه دریایی، بخشی آکواریوم دریایی و بخشی نیز به تاسیس یک آمفی‌تئاتر برای همایش‌ها و کلاس‌های آموزشی محیط زیستی اختصاص می‌یابد. همچنین طبق تعهدات آنها به محیط زیست باید سایت پرنده‌نگری در آن مکان راه‌اندازی شود و ساحل نیز نباید محصور شود. ضمن اینکه باید مرکز بازدیدکنندگان محیط زیست نیز احداث شود که در آن مرکز بحث‌های موزه و آموزش‌های محیط زیستی نیز باید لحاظ شود، همچنین باید باغ گیاه‌شناسی داشته باشند.»

این مسئول با اشاره به اینکه همه مراحل پروژه باید با هماهنگی و تحت نظارت محیط زیست پیش برود، تصریح کرد: «آخر همین هفته تیمی از محیط زیست برای بازدید از طرح به منطقه می‌آید. اصلا عنوان طرح اقامتی، زیست محیطی- گردشگری است و صرفاٌ یک اقامتگاه نیست. ضمن اینکه آریا ساسول متعهد است که ۱۹ هزار متر مربع فضای سبز در آن منطقه ایجاد نمایند و الان متوجه شدیم که به نوعی در حال کاهش این میزان هستند که ورود کرده ایم و پیگیر اجرای ۱۹هزار مترمربع فضای سبز در قالب باغ گیاه‌شناسی هستیم.»

اجازه نمی‌دهیم ساحل نای‌بند محصور شود

فرهاد قلی‌نژاد تاکید کرد: «اجازه نمی‌دهیم این منطقه و ساحل محصور شود، چه اقامتگاه و چه موزه‌ها باید در خدمت گردشگری منطقه باشد و اگر نیت آنان اقامتگاه پرسنلی باشد حتماً محیط زیست جلوی کار را خواهد گرفت.»

وی در خصوص چگونگی اعطای مجوز توضیح داد: اینکه چطور محیط زیست اجازه داده است، این شرکت سال ۹۵ درخواست تغییر کاربری اراضی –جزو مستثنیات بوده است- را داده و در کارگروه استانی تغییر کاربری، متاسفانه محیط زیست وقت، یک مجوز کلی بدون پلان و طرح صادر می‌کند. در نیمه دوم سال ۹۷ که من به بوشهر آمدم پروژه در حال کار کردن بود و پی درآورده و بتن‌ریزی کرده بودند که ما ورود کرده و عملیات ساخت و ساز را به مدت ۴ الی ۵ ماه متوقف کردیم و گفتیم این طرح پلان –نقشه- ندارد. سپس یک پلان آورده و گفتند قبلا ارائه شده که ما باغ گیاه‌شناسی، سایت پرنده نگری و موزه را به آن اضافه کرده و گفتیم باید به طرح گردشگری تبدیل شود.»

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان بوشهر اضافه کرد: « یک سال نیز کار به دلیل اعتراض نسبت به قرار گرفتن طرح در حریم امنیتی و استقرار تاسیسات امنیتی سپاه در آن منطقه تعطیل بود، و حالا که دوباره قصد آغاز کار داشتند ما -محیط زیست- ورود کرده و گفته‌ایم باید سازه‌های علم شده مطابق طرح گردشگری بوده و به ما اعلام کنند کدام موزه، کدام آکواریوم و کدام آمفی تئاتر است. همچنین باید تعهدی مبنی بر عدم محصورسازی امضا کنند و به گونه‌ای باشد که محدوده و فضا و موزه و… در اختیار مردم و گردشگران باشد. متاسفانه در آن زمان مجوز خام صادر شده اما به هر روی به جد در حال نظارت هستیم.»

ایسنا

نوشته‌های مشابه