· نیروگاههای بادی منفرد جهت تأمین انرژی الکتریکی واحدهای مسکونی، تجاری، صنعتی و یا کشاورزی
مزارع برق بادی جهت تأمین بخشی از تقاضای انرژی برق شبکه
الف- توربینهای بادی با محور چرخش عمودی
این توربینها از دو بخش اصلی تشکیل شده اند: یک میله اصلی که رو به باد قرار می گیرد و میله های عمودی دیگر که عمود بر جهت باد کار گذاشته می شوند. این توربینها شامل قطعاتی با اشکال گوناگون بوه که باد را در خود جمع کرده و باعث چرخش محور اصلی می گردد. ساخت این توربینها بسیار ساده بوده و همچنین بازده پایین نیز دارند. عمده ترین توربین های بادی محور عمودی عبارتند (ساوینیوس داریوس، صفحه ای و کاسه ای). در این نوع توربینها در یک طرف توربین، باد بیشتر از طرف دیگر جذب می شود و باعث می گردد که سیستم لنگر پیدا کرده و بچرخد. یکی از مزایای این سیستم وابسته نبودن آن به جهت وزش بادمی باشد.
ب – توربینهای بادی با محور چرخش افقی
این توربینها نسبت به مدل محور عمودی رایج تر بوده همچنین از لحاظ تکنولوژیک پیچیده تر و گرانتر نیز می باشند. ساخت آنها مشکلتر از نوع محور عمودی بوده ولی راندمان بسیار بالایی دارند. در سرعتهای پایین نیز توانایی تولید انرژی الکتریکی را داشته و توانایی تنظیم جهت در مسیر وزش باد را نیز دارند. این توربینها ۳ یا در مواردی ۲ پره می باشند که روی یک برج بلند نصب می شوند. این پره ها همواره در جهت وزش باد قرار می گیرند.
ج- مکانیسم کار توربین های بادی و اجزا آن
مراحل کار یک توربین کاملاً عکس مراحل کار پنکه می باشد. در پنکه انرژی الکتریسیته به انرژی مکانیکی تبدیل شده و باعث چرخیدن پره می شود. در توربینهای بادی چرخش پره ها انرژی جنبشی باد را به انرژی مکانیکی تبدیل کرده، سپس الکتریسیته تولید می گردد. باد به پره ها برخورد می کند و آنها را می چرخاند. چرخش پره ها باعث چرخش محور اصلی می شود و این محور به یک ژنراتور برق متصل می باشد. چرخش این ژنراتور، برق متناوب تولید می نماید. در ضمن شکل زیر اجزا یک توربین بادی محور افقی را نشان می دهد.
ساختار ترانسفورماتور را باتوجهبه کاربرد و خصوصیات آنها به سه دسته کوچک متوسط و بزرگ دستهبندی کرد. ساختن ترانسفورماتورهای بزرگ و متوسط به دلیل مسائل حفاظتی و عایقبندی و امکانات موجود، کار سادهای نیست؛ ولی ترانسفورماتورهای کوچک را میتوان بررسی و یا ساخت. برای ساختن ترانس های کوچک، اجزای آن مانند ورقه آهن، سیم و…
مولتی متر ، یک ابزار الکتریکی برای اندازهگیری کمیت الکتریکی از قبیل ولتاژ، جریان، مقاومت الکتریکی، ظرفیت خازنی و … است. این وسیله سه کاربرد ولتمتر، اهممتر و آمپرسنج را باهم به صورت ترکیبی دارا میباشد. به وسیله مولتیمتر میتوانیم از وصل بودن کلید اطمینان حاصل کنیم و از وجود جریان در سیم و اندازه…
تاریخچه صنعت برق در سال ۱۸۷۱ میلادی ( ۱۲۵۰ هجری شمسی ) ماشین گرام اختراع شد . این اختراع گامي اساسي در راه ايجاد صنعت برق تجاري بود ، زيرا پس از آن تبديل انرژي مکانيکي (و هر نوع انرژي ديگري که بتوان از آن کار مکانيکي به دست آورد ) به انرژي برقي ممكن…
تولید انرژی از منابع زیست توده (همانند سوختهای فسیلی) به منظور تولید الکتریسیته و حرارت می باشد. منابع زیست توده یکی از قدیمی ترین منابع انرژی در جهان می باشد. این منابع در صورت استفاده مستقیم قابلیت تولید حرارت را دارا می باشند. و در صورت تولید سوختهای زیستی یا بیوگاز قابلیت استفاده در موتور…
ترانس اتوماتیک یا رگولاتور ولتاژ (voltage regulator) ممکن است از یک مکانیزم الکترومکانیکی یا اجزای الکترونیکی استفاده کند. رگولاتور ولتاژ (ترانس اتوماتیک) بسته به نوع طراحی، ممکن است برای تنظیم یک یا چند ولتاژ AC یا DC مورد استفاده قرار گیرد. رگولاتورهای ولتاژ الکترونیکی در دستگاههایی مانند منبع تغذیه رایانهای قرار دارند که ولتاژ DC…
( Oil Thermometer ) روغن ترمومتر ترمومتر روغن دارای عقربه ای است که میزان دمای روغن زیر درپوش ترانسفورماتور را نشان می دهد. این تجهیز دارای دو کنتاکت است که با توجه به دمای درخواستی برای آلارم و تریپ (قطع) ترانسفورماتور می تواند تنظیم شود. در ترانسفورماتورهای استاندارد تولید آریا ترانسفو این تجهیز برای توان…