· نیروگاههای بادی منفرد جهت تأمین انرژی الکتریکی واحدهای مسکونی، تجاری، صنعتی و یا کشاورزی
مزارع برق بادی جهت تأمین بخشی از تقاضای انرژی برق شبکه
الف- توربینهای بادی با محور چرخش عمودی
این توربینها از دو بخش اصلی تشکیل شده اند: یک میله اصلی که رو به باد قرار می گیرد و میله های عمودی دیگر که عمود بر جهت باد کار گذاشته می شوند. این توربینها شامل قطعاتی با اشکال گوناگون بوه که باد را در خود جمع کرده و باعث چرخش محور اصلی می گردد. ساخت این توربینها بسیار ساده بوده و همچنین بازده پایین نیز دارند. عمده ترین توربین های بادی محور عمودی عبارتند (ساوینیوس داریوس، صفحه ای و کاسه ای). در این نوع توربینها در یک طرف توربین، باد بیشتر از طرف دیگر جذب می شود و باعث می گردد که سیستم لنگر پیدا کرده و بچرخد. یکی از مزایای این سیستم وابسته نبودن آن به جهت وزش بادمی باشد.
ب – توربینهای بادی با محور چرخش افقی
این توربینها نسبت به مدل محور عمودی رایج تر بوده همچنین از لحاظ تکنولوژیک پیچیده تر و گرانتر نیز می باشند. ساخت آنها مشکلتر از نوع محور عمودی بوده ولی راندمان بسیار بالایی دارند. در سرعتهای پایین نیز توانایی تولید انرژی الکتریکی را داشته و توانایی تنظیم جهت در مسیر وزش باد را نیز دارند. این توربینها ۳ یا در مواردی ۲ پره می باشند که روی یک برج بلند نصب می شوند. این پره ها همواره در جهت وزش باد قرار می گیرند.
ج- مکانیسم کار توربین های بادی و اجزا آن
مراحل کار یک توربین کاملاً عکس مراحل کار پنکه می باشد. در پنکه انرژی الکتریسیته به انرژی مکانیکی تبدیل شده و باعث چرخیدن پره می شود. در توربینهای بادی چرخش پره ها انرژی جنبشی باد را به انرژی مکانیکی تبدیل کرده، سپس الکتریسیته تولید می گردد. باد به پره ها برخورد می کند و آنها را می چرخاند. چرخش پره ها باعث چرخش محور اصلی می شود و این محور به یک ژنراتور برق متصل می باشد. چرخش این ژنراتور، برق متناوب تولید می نماید. در ضمن شکل زیر اجزا یک توربین بادی محور افقی را نشان می دهد.
حفاظت تاسیسات الکتریکی از مهمترین مشخصههای تامین امنیت برای تجهیزات و اشخاص و مکانها میباشد. منظور از حفاظت الکتریکی مجموعه اقداماتی است که باید در تأسیسات الکتریکی انجام شود تا خطرات ناشی از جریان برق موجب صدمه زدن به شخص، دستگاه ها، مصرف کنندهها و سیمهای حامل جریان برق نشود. کلید با مقایسه جریان ورودی…
۱۰- ترانس زمین (سمت چپ تصویر): وظیفه اصلی ترانسفورماتور زمین ایجاد نقطه نوترال برای سمت با اتصال مثلث ترانسفورماتورهای فوق توزیع و انتقال میباشد. فازهای این ترانسفورماتور بصورت زیگزاگ متصل شده و میتواند دارای سیم پیچ کمکی برای تغذیه داخلی پست نیز باشد. در صورت نیاز میتوان کلید تنظیم ولتاژ در حالت بی باری نیز…
۱۸- انواع ترانسفورماتور مورد استفاده در شبکه برقرسانی در ایران ۱ ترانسفورماتور یونیت: ترانس کاهنده که برای تغذیه داخلی نیروگاه و تحریک ژنراتور مورد استفاده قرار میگیرد. ۲- ترانسفورماتور استیشن: ترانس کاهنده که اولیه آن به شبکه انتقال متصل بوده و در زمان راه اندازی نیروگاه و همچنین برای تغذیه داخلی در زمان خاموشی ژنراتور…
–ایمنی 1-1 کلیات رعایت ایمنی در آزمایشگاههای الکتریکی نه تنها جهت موارد انسانی بایستی در نظر گرفته شود بلکه باید جهت ایمنی تجهیزات آزمایش و نیز تجهیزات تحت آزمایش لحاظ گردد. موارد زیر برخی از اصول مهم رعایت ایمنی در آزمایش های الکتریکی را بیان کرده است. از آن جایی که بیان جزییات در این…
میکروتوربین ها از جدیدترین انواع توربینهای احتراقی هستند که به منظور تولید الکتریسیته و گرما به کار گرفته میشوند. سابقه توسعه و گسترش روزافزون این سیستمها چندان طولانی نیست و به دهه اخیر بازمیگردد. توسعه سیستمهای تولید توان الکتریکی و حرارتی پربازدهتر، با قابلیت اطمینان بالاتر و آلودگی کمتر یکی از نیازهای رو به رشد…