تحول بزرگ در گردشگری آبی

تحول بزرگ در گردشگری آبی کشور آغاز شد

وزیر نیرو گفت: تحول بزرگی در گردشگری آبی کشور آغاز شده و در آینده نزدیک طرح‌های آن یکی پس از دیگری افتتاح خواهد شد.

رضا اردکانیان امروز در آئین رونمایی از ۳۵ طرح ساز و کاری صنعت آب و برق اظهار کرد: با توجه و تاکید رئیس جمهوری و حرکتی که در وزارت نیرو عمدتا با همکاری وزارت میراث فرهنگی، ‌ گردشگری و صنایع دستی، بدون نیاز به قانون و مصوبه جدید هیئت وزیران، دست اندرکار تدوین ساز و کارهایی شدیم که به کمک آن در کنار کنترل کمی و کیفی و رعایت ملاحظات زیست محیطی، هموطنان بتوانند از دریاچه‌های تازه احداث بهره‌مند شوند.

وی با اشاره به اهمیت بهره‌برداری از طرح‌های ساز و کاری گفت: این عرصه تعیین‌کننده‌ای است و حفظ و توسعه آن الزاماتی دارد. یکی از اصلی‌ترین الزامات این عرصه آن است که ما از عادت رج زدن در کارها فاصله بگیریم.

اردکانیان افزود: باید خود را از یک سری کارها خلاص کنیم که این مستلزم واگذاری اموری است که دیگران هم در سلسله مراتب سازمانی می‌توانند آن را انجام دهند. موظفیم سیستم‌های نظارتی خود را بهنگام، فعال و کارآمد کنیم تا اطمینان از صحت انجام امور مستلزم آن نباشد که همه اختیارات پیش خود ما بماند. در این صورت رج زدن ادامه پیدا خواهد کرد.

وزیر نیرو همچنین ضمن تقدیر از همراهی رسانه‌ها در تحقق اهداف پویش از آنها خواست که در عرضه عرصه‌های اینچنینی و ایجاد مطالبه در این خصوص فعال‌تر عمل کنند. باید با سطح بالایی از مطالبات اجتماعی برای اصلاح روال‌ها و رویه‌ها مواجه شویم.

وی با بیان اینکه کارگزاران دولت در وزارت نیرو اصلی‌ترین وظیفه خود را ایجاد تحول در ساز و کارها دیده‌اند، اظهار کرد: طرح‌هایی که امروز با عنوان طرح‌های ساز و کاری رونمایی می‌شود، صفحه جدیدی را پیش روی ما و همکاران آتی ما در این عرصه و دیگر عرصه‌های خدمتگزاری به مردم این سرزمین می‌گشاید.

به گفته وزیر نیرو به روزی خواهیم رسید که طرح‌های عمده ساخت و سازی آنگونه که باید و شاید با مدیریت و نظارت عالی دولت و سازمان‌های دولتی توسط بخش خصوصی به طور کامل طراحی، اجرا و عرضه خواهد شد و جایگاه ما و وزارت نیرو به عنوان سازمان دولت، جایگاه تنظیم‌گری، نظارت و البته تدوین و بهنگام کردن ساز و کارها در جهت تسهیل اجرای طرح‌های ساخت و سازی، کاهش هزینه‌ اجرای طرح‌های ساخت و سازی، بکارگیری بهترین فناوری‌ها و کوتاه کردن مسیرهای خدمت‌رسانی به مردم خواهد بود و در آن روز اصلی‌ترین کار خود را به عنوان کارگزار دولت در عرصه ساز و کارها خواهیم دید.

اردکانیان با بیان اینکه بایستی به گونه‌ای کار عرضه و تبدیل به یک حافظه در دسترس برای مدیران و همکاران آتی شود که جزو لاینفک زندگی کاری ما قرار گیرد، ادامه داد: در هفته‌های پایانی سال 1399، پویش امسال به ایستگاه‌های آخر خود نزدیک می‌شود و در هفته‌های پیش رو برنامه اختتامیه پویش همزمان با مجموع دیگری از طرح‌های تعهد شده که به بهره‌برداری خواهد رسید، برگزار می‌شود.

وی با اشاره به اینکه ما تعهد داشتیم که حدود ۵۰ طرح ساز و کاری به همراه حدود ۲۰۰ طرح ساخت و سازی، در مجموع ۲۵۰ طرح مهم این عرصه را به مدار بهره‌برداری بیاوریم، اظهار کرد: امروز با احتساب ۳۵ طرح ساز و کاری که رونمایی خواهد شد، در مجموع ۲۲۸ طرح ساخت و سازی و ۵۳ طرح ساز و کاری تاکنون با سرمایه‌گذاری بیش از ۶۵ هزار میلیارد تومان به‌ بهره‌برداری رسیده است.

وزیر نیرو ادامه داد: در عین حالی که پروژه‌های ساخت و سازی نظیر طرح‌های تامین و عرضه آب و برق و جمع آوری، ‌تصفیه و استفاده مجدد از فاضلاب تصفیه شده، جایگاه مهمی در تامین آسایش و امنیت خاطر مردم، ‌ رفاه، توسعه و عمران کشور دارند امروز روز مهمی در تقویم فعالیت‌های وزارت نیرو در دولت دوازدهم بوده عمده طرح‌های ساز و کاری که امروز از آنها رونمایی می‌شود به اتکای اختیارات قانونی و بازارهای موجود ولی به واسطه یک تغییر نگاه شکل گرفته است.

۳۵ طرح “ساز و کاری” صنعت آب و برق رونمایی شد

به گزارش ایسنا، رضا اردکانیان، صبح امروز از ۳۵ طرح‌ ساز و کاری صنعت آب و برق از طریق ویدئو کنفرانس رونمایی کرد. از این ۳۵ طرح ساز و کاری رونمایی شده، سه طرح مربوط به سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری انرژی (ساتبا)، سه طرح مربوط به شرکت مادرتخصصی تولید نیروی برق حرارتی، هفت طرح مربوط به شرکت مادرتخصصی مدیریت تولید، انتقال و توزیع نیروی برق (توانیر)، سه طرح مربوط به شرکت مدیریت شبکه برق ایران، ۶ طرح مربوط به شرکت مادرتخصصی مدیریت منابع آب ایران و ۶ طرح مربوط به شرکت مادرتخصصی مهندسی آب و فاضلاب کشور بوده و در حوزه ستادی وزارت نیرو نیز ۷ طرح ساز و کاری رونمایی شد.

طرح‌های رونمایی شده در سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری انرژی (ساتبا) شامل “انسجام‌بخشی روند توسعه نیروگاه‌های تجدیدپذیر در بخش غیردولتی”، “راه‌اندازی سامانه ملی مدیریت یکپارچه فرایند خرید تضمینی برق تجدیدپذیر از مشترکان خانگی برق (مهرسان) ” و “راه‌اندازی سامانه ملی مدیریت هوشمند احداث و بهره‌برداری نیروگاه‌های تجدیدپذیر (مهان) ” است.

همچنین طرح‌های ساز و کاری شرکت مادرتخصصی تولید نیروی برق حرارتی شامل “استفاده از ظرفیت بازار سرمایه جهت تامین مالی”، “فروش اموال آزاد نیروگاه‌ها و مدیریت دارایی‌های راکد” و “افزایش راندمان نیروگاه‌های حرارتی” است. طرح‌های ساز و کاری “طراحی و اجرای طرح ملی برق امید”، “ارائه کلیه خدمات به مردم به‌صورت غیرحضوری”، “ایجاد و توسعه سامانه هوشمندسازی در مراکز اتفاقات و فوریت‌های برق (طرح هما) “، “ارتقای رضایتمندی مشترکان از طریق بهبود ولتاژ تحویلی (طرح چاوش) “، “راه‌اندازی سامانه نظارت مکانیزه در طرح‌های توسعه‌ای (طرح سنم) “، “تمرکز زدایی و افزایش اختیارات شرکت‌های استانی” و “تعویض کابل‌های فرسوده شبکه توزیع با کابل خودنگهدار” نیز در شرکت مادرتخصصی مدیریت تولید، انتقال و توزیع نیروی برق (توانیر) رونمایی شد.

همچنین، طرح‌های رونمایی شده در شرکت مدیریت شبکه برق ایران شامل “طراحی و ایجاد بازار میان‌روزی برق”، “راه‌اندازی مرکز پایش شبکه ICT صنعت برق” و “طراحی و بومی‌سازی سیستم سنجش انرژی (کنتور سطح شبکه) ” است.

در شرکت مادرتخصصی مدیریت منابع آب ایران اما شش طرح “تدوین برنامه سازگاری با کم‌آبی برای کلیه استان‌ها”، “استقرار ساختار آب کشور بر مبنای مدیریت حوضه‌های آبریز”، “استفاده از فناوری‌ در تسهیل امور آب کشور”، “بهره‌برداری از سامیر در سطح امورات”، “راه‌اندازی طرح گردشگری پیرامون منابع و تاسیسات آبی” و “تاسیس مرکز مطالعات آب‌های مرزی و منابع آب مشترک” رونمایی شد.

بر این اساس، شش طرح “تنوع بخشی به تامین منابع مالی”، “ارتقای سطح خدمات به مشترکان”، “شفافیت فرآیندها و توسعه دولت الکترونیک”، “اجرای نظام مدیریت دارایی‌ها”، “یکپارچه‌سازی شرکت‌های آب و فاضلاب شهری و روستایی” و “طرح ملی آب امید” نیز در شرکت مادرتخصصی مهندسی آب و فاضلاب کشور رونمایی شد.

همچنین از هفت طرح ساز و کاری در حوزه ستادی وزارت نیرو، شامل سه طرح “تقویت و توسعه بورس انرژی”، “ارتقای حقوق مشترکان آب و برق” و “بهبود رویکرد تضمین خرید به صورت رقابتی با برگزاری مناقصه” در معاونت برنامه‌ریزی و سه طرح “تهیه و ابلاغ دستورالعمل تعارض منافع”، “توسعه شایستگی‌ها و افزایش فرصت‌های مدیریتی بانوان” و “تهیه سند شفافیت و دسترسی آزاد به اطلاعات” در بخش معاونت منابع انسانی و یک طرح “سامانه تسهیل ارتباط نمایندگان مجلس شورای اسلامی با وزارت نیرو” در امور مجلس رونمایی شد.

در چهل و سومین هفته پویش #هرهفته_الف_ب_ایران “طرح گردشگری پیرامون منابع و تاسیسات آبی سد صلاح‌الدین کلا” در استان مازندران با ارائه گزارش “قاسم تقی‌زاده‌ خامسی- مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران و با حضور ویدئوکنفرانسی وزیر نیرو آغاز به‌کار کرد.

ایسنا

نوشته‌های مشابه