۷۰ درصد مشکلات فاضلاب اهواز با ۱۴۰ میلیون یورو حل می شود
استاندار خوزستان گفت: با هزینه ۱۴۰ میلیون یورو و مدیریت مناسب، حدود ۷۰ درصد مشکلات فاضلاب اهواز حل خواهد شد و بهبود چشمگیری به دست می آید.
غلامرضا شریعتی شنبهشب در یک برنامه تلویزیونی اظهار کرد: در استان خوزستان از ۲۰ روز گذشته تاکنون همه شاخصهای بیماری کرونا کاهشی شده است و عمده دلیل آن هم این است که مردم کمتر در مراسم و گردهماییها شرکت و بیشازپیش از ماسک استفاده کردند.
وی افزود: ما شرایط بهتری در این مدت پیدا کردهایم که البته شرایط شکننده است و اگر کمتر دستورالعملهای بهداشتی را رعایت نکنیم، مجدداً منحنی صعودی خواهیم داشت و از همه مردم خواهش میشود رعایت این دستورالعملها را داشته باشند تا این روند نزولی همچنان ادامه داشته باشد و شرایط بهتری در استان در مقابله با کرونا تجربه کنیم و پایداری نسبی بیشتری داشته باشیم.
شریعتی در ادامه بیان داشت: ما در اعلام آمار روزانه مبتلایان کرونا هیچ مضایقهای نداشتیم و سیاست ما این بوده است که با مردم شفاف باشیم و همه چیز را عنوان کنیم که به دلیل سیاستهای وزارت بهداشت این رویه تغییر کرد و نخواستیم مسئولان علوم پزشکی را تحت فشار قرار دهیم و موافقت کردم اعلام آمار روزانه متوقف شود. البته ممکن است برخی اوقات به دلیل برخی التهابات برخی مسائل را عنوان نکنیم اما اطلاعات دروغ به مردم نمیدهیم.
وی افزود: تلاش کردیم شرایط اپیدمی کنترل و مدیریت شود و با کمبود تخت مواجه نشویم و مانند برخی استانها که دچار طغیان شدند و تبعات ناگواری داشتند ما گرفتار نشویم که موفق شدیم. ما حتی تختهای بخش مراقبت ویژه دیگری را که برای بیماران غیر کرونایی در نظر گرفته بودیم نیز در اختیار داشتیم و اجازه ندادیم فردی به دلیل نبود تخت یا دستگاه کمک تنفسی جان خود را از دست بدهد. دولت و وزارت بهداشت با دادن تجهیزات کافی و زیاد کمک بسیاری به ما داشتند.
شریعتی عنوان داشت: در ابتدای سال کارشناسان پایان اپیدمی در کشور را تا انتهای اردیبهشت پیشبینی کرده بودند اما با توجه به طولانی شدن این اپیدمی و اهمیت ابعاد معیشتی و اجتماعی باید تعادل و سازگاری با این بیماری ایجاد میکردیم.
وی گفت: با توجه به اینکه در شروع اپیدمی در کشور استان خوزستان درگیر نشده بود و پس از مدتی بازگشایی فعالیتها و رفع محدودیتها در کل کشور صورت گرفت استان خوزستان مستعد درگیر شدن بود البته کارکرد اسپلیت ها و کولرها و عدم وجود تهویه مناسب در مکانهای سرپوشیده موجب گسترش ویروس در استان شد اما با همه سختیها توانستیم شرایط را کنترل کنیم و امیدواریم این روند را همچنان ادامه دهیم چرا که اصل کار هم در دست مردم است و رعایت مردم مسئله اصلی و اساسی است.
تجهیز برای پاییز
شریعتی ادامه داد: برای فصل پاییز با توجه به احتمال پیک بیماری در حال تجهیز و افزایش تختهای آی سی یو دستگاههای سیتیاسکن و ونتیلاتور هستیم تا آمادگی لازم برای مقابله با پیک دوم بیماری را داشته باشیم.
وی گفت: در خصوص عزاداریهای ماه محرم موضوع توسط ستاد ملی و همچنین استانی کرونا در دست بررسی است.
شریعتی بیان داشت: در زمینه چگونگی فعالیت مدارس تابع سیاستهای ملی هستیم در صورتی که تصمیمات در این زمینه به ستاد استانی واگذار شود برنامهریزی لازم را خواهیم داشت. در حال حاضر تصمیمگیری قطعی برای نوع آموزش در سال تحصیلی جدید گرفته نشده است و بستگی به شرایط بیماری در زمان بازگشایی مدارس دارد اما آموزش و پرورش آمادگی لازم را برای هر نوع شیوه آموزشی ایجاد کرده است.
توزیع ۹۰۰ هزار ماسک
وی خبر داد: از ۲۶ تیر تا امروز ۹۰۰ هزار ماسک در داروخانههای استان توزیع شده است تا به قیمت یک هزار و ۴۰۰ تومان عرضه شود و در هفت روز آینده نیز تولید روزانه به ۲۰۰ هزار ماسک و در دو هفته آینده به ۳۰۰ هزار و تا پایان ماه به ظرفیت تولید روزانه ۵۰۰ هزار ماسک خواهیم رسید. تعدادی ماسک هم در اختیار بسیج قرار دادیم که در مناطق محروم توزیع شود.
شریعتی گفت: در رابطه با آب استان اینکه گفته میشود کیفیت خوبی ندارد، این امر میتواند هم درست باشد هم غلط چرا که اینکه آب استان در محدوده استانداردهای کشور نیست سخن نادرستی است اما اینکه کیفیت آن از برخی از استانهای دیگر ضعیفتر است درست است.
وی افزود: در این چند سال کیفیت آب در اهواز، آبادان، خرمشهر، دشت آزادگان، حمیدیه و شهرهای مختلف رو به بهبود بوده است. میزان تأمین آب اهواز در گذشته بخش قابلملاحظهای از آن از کارون بود اما اکنون حدود ۷۰ درصد از آن از کرخه و مقداری از آن هم از شوشتر تأمین میشود.
شریعتی در ادامه گفت: با این وجود در حال اجرای طرحی هستیم که احتمالاً تا دو ماه آینده تمام میشود که در آن بناست از کانال چمران آب را به کانال سلمان بیاوریم و در صورت انجام این طرح دیگر نیازی به آب کارون نداریم و همه آب اهواز را از کرخه تأمین خواهیم کرد و کدورت آب به ۱۱۰۰ ای سی در تابستان و ۸۰۰ ای سی در زمستان میرسد. هم اکنون کار در حال ساخت است و تا جایی که توانستیم اقدامات لازم را برای تأمین آب اهواز از منابع متنوع انجام دادهایم تا در صورت بروز مشکل و شکستگی در یک خط از مسیر دیگر آب را تأمین کنیم.
تأمین آب از دز
وی خبر داد: هدف نهایی در طرح آبرسانی غدیر تأمین آب از رودخانه دز است و اکنون هم کار در حال انجام است که کار بسیار سنگینی است. آب دز ای سی ۴۴۰ دارد که بهترین آب ایران محسوب میشود و حتی استانداردهای آب کانادا را که سختترین استانداردهای آب است نیز دارد. در حال حاضر آب اهواز عمدتاً از کرخه که استانداردهای نسبتاً خوبی دارد تأمین میشود.
شریعتی افزود: هم اکنون آبی که عرضه میشود از لحاظ مطلوبیت میکروبی در سطح قابل قبولی است و از لحاظ مطلوبیت کلری نیز سطح خوب و حتی بالاتر از کشوری دارد. البته کدورت آب در خوزستان بالاست و بیشتر از میانگین کشوری است و علت آن هم این است که عمده آبی که در کشور تأمین میشود از منابع زیرزمینی است و در صورتی که در خوزستان اکثر آب از آبهای سطحی و رودخانهها تأمین میشود.
وی ادامه داد: سیستم شبکههای آب ما فرسوده است و این موضوع را کسی رد نمیکند اما پرتی آب استان در سال ۹۵ به میزان ۴۵ درصد بود و اکنون این رقم به ۳۲ درصد رسیده است. ما چند صد میلیارد تومان برای اصلاح شبکه آب هزینه کردیم. البته متوسط پرتی آب در کشور ۲۸ درصد است و اگر این روند را ادامه دهیم که البته سال گذشته به دلیل محدودیت منابع با وقفه مواجه شد برنامه داریم این رقم را به ۲۲ تا ۲۵ درصد برسانیم.
شریعتی اظهار داشت: در خصوص مخلوط شدن آب و فاضلاب باید به این نکته توجه داشت که شبکه آب ما با پمپ و پر فشار است و شبکه فاضلاب ما ثقلی و کمفشار است و فاضلاب از یک مکان کمفشار به یک مکان پر فشار حرکت نمیکند.
وی افزود: قطعی برق و خاموشی هم به دلیل اینکه پس از خاموشی چند ساعته در زمستان ۹۵ و با پیگیری انجام شده و تأکید رئیسجمهور شبکه آب استان به دیزل ژنراتور مجهز شد میزان خاموشی پمپهای آب تقریباً نداریم.
شریعتی ادامه داد: سیستمهای تصفیهخانه آب هم از دو خط تأمین برق کردیم که زمان قطعی برق از خط دوم تأمین برق تصفیهخانهها صورت میگیرد. بنابراین خاموشی پمپها تقریباً صفر است.
منکر شکستگی لولهها نیستم
وی بیان کرد: در مناطق حاشیه که بعضاً انشعابات غیرمجاز است و شبکههای روکار طولانی کار گذاشته شده است احتمال بروز این وضعیت وجود دارد. البته در بسیاری از مناطق حاشیه اصلاح لازم صورت گرفته و شبکه آب ایجاد شده است از جمله کوی مهدیس، مشعلی، بخشی از ملاشیه و برخی مناطق دیگر که اصلاح شده است و این موارد بسیار کم شده اما به حد صفر نرسیده است. با این حال ممکن است در نقاطی شکستگیهای رخ دهد که اصلاح میشود و من منکر آن نیستم که البته این مسئله در کل کشور رخ میدهد. چند نقطه است که اصلاح اساسی لازم است و در دستور کار داریم.
شریعتی خبر داد: در طول چند سال اخیر هیچگونه پیک التور و طغیان بیماریهای رودهای نداشتیم و این نشان میدهد که شرایط رصد میشود و کار میشود.
وی افزود: کاستی و نقصان از نظر شبکه آب و فاضلاب در استان و به ویژه در اهواز بسیار است و کسی این واقعیت را تکذیب نمیکند. اگر به حول و قوه الهی ۵۰ میلیون یورو از صندوق توسعه به صورت کامل امسال به استان تخصیص یابد و سال آینده هم ۵۰ میلیون یوروی دیگر اختصاص یابد و ۴۰ میلیون یورو فاینانس تصفیهخانه فاضلاب غرب اهواز هم انجام شود که البته مجموع این سه رقم در حدود نیمی از هزینه فاضلاب اهواز را پوشش میدهد با این وجود کارشناسان نظرشان بر این است که با هزینه این ۱۴۰ میلیون یورو و مدیریت مناسب تا حدود ۷۰ درصد مشکلات فاضلاب اهواز حل خواهد شد و بهبود چشمگیری به دست میآید.
شریعتی بیان کرد: بر اساس مصوبه مجلس دستگاههای دولتی نمیتوانند در ورزش قهرمانی هزینه کنند و دست ما برای کمک به تیمهای نفت آبادان و نفت مسجدسلیمان بسته شده است، با این وجود با پیگیریهای صورت گرفته وزیر محترم نفت کمکهای خوبی به این دو تیم داشتهاند.
وی گفت: در اشتغال آنچه مرکز آمار ایران ارائه داده است در زمستان ۹۷ در استان نرخ بیکاری ۱۷ درصد بوده است و امروز به ۱۲.۴ درصد رسیده است. البته هم چنان از متوسط کشوری که حدود ۱۱ درصد است، بیشتر است و باید تلاش کنیم آن را کاهش دهیم.
شریعتی افزود: مجوز کشتی که دادهایم حدود ۴۶۰ هزار هکتار کشت تابستان است که اشتغال قابلملاحظهای را ایجاد میکند، حدود ۲۰۰ هزار کشت شلتوک در تابستان امسال داشتهایم که اشتغال قابلملاحظهای به دنبال دارد و تلاش شده است که از همه ظرفیتها برای اشتغال استفاده شود. البته رقم بیکاری ۱۲.۴ درصد مربوط به کل استان است اما این رقم در بین جوانان در سراسر کشور بالاتر است و در استان این رقم در حدود ۳۰ درصد است.