آموزش کار با مولتی متر - مهرشید نیرو • مجری انواع میکروتوربین ، پنل خورشیدی و انرژی های نو

آموزش کار با مولتی متر

مولتی متر ، یک ابزار الکتریکی برای اندازه‌گیری کمیت الکتریکی از قبیل ولتاژ، جریان، مقاومت الکتریکی، ظرفیت خازنی و … است. این وسیله سه کاربرد ولت‌متر، اهم‌متر و آمپرسنج را باهم به صورت ترکیبی دارا می‌باشد. به وسیله مولتی‌متر میتوانیم از وصل بودن کلید اطمینان حاصل کنیم و از وجود جریان در سیم و اندازه جریان و سطح ولتاژ و توان باتری مطمئن شویم. مولتی‌متر از اساسی‌ترین ابزار اندازه گیری در دو نوع آنالوگ (عقربه ای) و دیجیتال است که در کارگاه، تعمیرگاه و یا آزمایشگاه برق یافت می‌شود.

 

ولتاژ و جریان بوسیله یک مولتی متر قابل اندازه گیری می‌باشد. هم‌چنین عیب‌یابی اولیه مدارهاست شامل چک کردن خروجی، بررسی اتصالات، عملکرد صحیح قطعات و … از کاربرد مولتی متر می‌باشد. یک مولتی‌متر می‌تواند هر دو ولتاژ AC و DC را اندازه می‌گیرد.

برای اندازه‌گیری یک ولتاژ DC باید کلید سلکتوری مولتی متر روی سمتی ببرید که علامت V با یک خط صاف بر روی آن، قرار بگیرد. بدلیل خطرآفرین بودن اندازه گیری ولتاژ AC (مانند ولتاژ شهری) به ندرت پیش می‌آید که بخواهیم محدوده ولتاژ AC مولتی متر (علامت V با یک خط مواج در کنار آن) را انتخاب کنیم.

برای اندازه گیری ولتاژ، اطمینان حاصل کنید که پراب قرمز به پورت VΩ متصل شده باشد و سر دیگر پراب قرمز را به سر مثبت قطعه که جریان از آن خارج می‌شود، متصل کنید و سر دیگر پراب مشکی را به پایه منفی قطعه متصل کنید.
برای اندازه‌گیری جریان، مولتی متر باید حتما بصورت سری با عناصر اندازه گیری شده قرار بگیرد. برای اتصال مولتی‌متر به صورت سری، باید پراب قرمز را به پایه یکی از عناصر و پراب مشکی را به پایه عنصر مجاور آن وصل کنیم. مولتی متر باید در حالت اندازه‌گیری جریان قرار بگیرد. در صورتی که مولتی‌متر قطع شود، مدار کار نخواهد کرد. برای اندازه گیری جریان‌های بیشتر از ۲۰۰mA پروب قرمز رنگ باید از پورت mAVΩ به پورت ۱۰ A تغییر وضعیت دهد.

برای اندازه‌گیری مقاومت، پراب قرمز را به پورت صحیح متصل کنید و سلکتور را روی قسمت مقاومت بگذارید. حال پراب‌ها را به پایه‌های مقاومت متصل کنید. ترتیب اتصال پایه‌ها تاثیری در اندازه‌گیری ندارد و نتیجه یکسان خواهد بود.

علامت اختصاری ولتاژ ثابت متناوب

برق نیوز

نوشته‌های مشابه