احداث بخش بخار نیروگاه هرمز با سرمایه آلمانی ها - مهرشید نیرو •

احداث بخش بخار نیروگاه هرمز با سرمایه آلمانی ها

رئیس هیات مدیره شرکت توسعه برق غدیر اوکسین از مبادله قرارداد احداث بخش بخار نیروگاه سیکل ترکیبی هرمز خبر داد و گفت: این پروژه از طریق تامین مالی کشور آلمان اجرا خواهد شد.

متولی امروز در نشستی خبری با بیان اینکه نیروگاه سیکل ترکیبی هرمز به ظرفیت  نامی  ۲۳۵ مگاوات در منطقه ویژه اقتصادی خلیج فارس، بندرعباس در زمینی به مساحت ۱۶ هکتار احداث شده گفت: هدف از احداث آن تامین برق پایدار در جنوب کشور و همچنین تامین برق صنایع متعدد مستقر در منطقه ویژه اقتصادی خلیج فارس بوده است.

وی افزود: این نیروگاه پس از نیروگاه ۵۰۰ مگاواتی سیکل ترکیبی قشم، دومین نیروگاه شرکت سرمایه گذاری برق و انرژی غدیر از لحاظ ظرفیت در هرمزگان است. بخش گاز نیروگاه شامل یگ توربین گازی به ظرفیت نامی ۱۶۰ مگاوات است و از آذر ۱۳۹۷ وارد مدار شده است اما با اعمال تحریمهای بین المللی احداث بخش بخار آن متوقف شده بود.

وی اظهار کرد: با این حال با توجه به شرایط خاص کشور در مصرف و تولید انرژی برق و همچنین استقرار صنایع متعدد استراژی از جمله صنایع فولادی و آلمونییوم در مجاورت ساختگاه نیروگاه  داخل منطقه ویژه اقتصادی بندرعباس  پس از مذاکرات متعدد و فشرده نسبت به انتخاب پیمانکار برای از سرگیری احداث بخش بخار نیروگاه هرمز اقدام کردیم.

به گفته وی با احداث بخش بخار به ظرفیت ۷۵ مگاوات ظرفیت نیروگاه به ظرفیت نامی طرح ۲۳۵ مگاوات خواهد رسید و راندمان نیروگاه از حدود ۳۲ درصد به بیش از ۴۸ درصد ارتقاء می یابد.

وی با تاکید بر اینکه با توجه به تکنولوژی به روز مورد استفاده در نیروگاه، میزان صرفه جویی در مصرف گاز با احداث بخش بخار روزانه حدود ۶۰۰ هزار متر مکعب خواهد بود گفت: سرمایه گذاری طرح احداث بخش بخار نیروگاه حدود ۷۵ میلیون یورو بوده که در قالب فایناس خارجی و استفاده از حداکثر ظرفیت و توان داخل اجرا می شود. سرمایه گذار این طرح هولدینگ برق و انرژی غدیر، مجری طرح شرکت توسعه برق غدیر اوکسین هستند.

وی با اشاره به تامین مالی طرح احداث بخش بخار این نیروگاه گفت: از طریق تامین مالی خارجی این طرح را پیش خواهیم برد. مدت زمان اجرای طرح حدود ۲۶ ماه بوده که البته با توجه به تعامل مثبت با پیمانکار اقدامات پیشتاز عملیاتی شدن پروژه قبلا آغاز شده است.

همچنین در این مراسم علی ملایی – مدیرعامل نیروگاه هرمز نیز گفت:  در حال حاضر بخش بخار نیروگاه در حال اجراست و این نیروگاه اشتغال زایی خوبی ایجاد کرده است، به طوری که برآورد می شود در طول مدت زمان احداث به طور متوسط ۱۵۰ تا ۲۰۰ نفر اشتغال زایی مستقیم برای استان هرمزگان به همراه داشته باشد.

وی با بیان اینکه این نیروگاه برق صنعتی را تامین خواهد کرد و مشکلاتی را که پیش آمد تا حدودی برطرف می کند گفت: امیدواریم با اجرای این طرح شاهد ثمرات مثبت آن در بخش اشتغال زایی و حل محدودیتهای موجود در صنعت برق باشبم.

همچنین در این مراسم محمدی – مدیرعامل شرکت اوکسین گفت: امیدواریم بتوانیم در زمان کوتاه ۲۶ ماه این طرح را اجرا کنیم، تامین مالی طرح از طریق اروپا و آلمان انجام می شود. براساس برآورده ها ۷۵ میلیون یورو برای این طرح سرمایه لازم است که ۸۵ درصد آن از منابع اروپایی تامین می شود.

به گفته وی براساس قوانین وزارت صمت  بخشی از تجهیزات داخلی و بخش دیگر خارجی هستند.

ایسنا

نوشته‌های مشابه