ارتقای کیفیت فرآوردههای نفتی با تجهیزات ” ایران ساخت “
گروهی از محققان یکی از شرکتهای دانش بنیان با استفاده از تجهیزات ایران ساخت موفق به پیاده سازی استانداردهای مربوط به ارتقا کیفیت فرآوردههای هیدروکربنی شدند و به گفته آنها این روشها کاهش هزینههای بازرسی را در پی خواهد داشت.
وحید ابراهیمی، مدیرعامل این شرکت دانشبنیان با اشاره به اهمیت پیادهسازی استانداردها و روشهای تعیین ماهیت و کیفیت فرآوردههای هیدروکربنی به کمک تجهیزات و روشهای تخصصی گفت: کاهش هزینههای تولید، استفاده بهینه از منابع، کاهش هزینههای بازرسی، بهبود تکنیکها و روشهای تولید از مهمترین مزایای کنترل کیفیت محصولات است که با روشهای منطبق با استانداردهای روزآمد، توسط فناوران این شرکت دانشبنیان انجام میشود.
وی با اشاره به فعالیت به عنوان آزمایشگاههای همکار استاندارد نفت و فرآوردههای این حوزه، گفت: کنترل کیفیت توسط این شرکت در طول فرآیند تولید محصول و پس از آن، اجرا و پس از بررسیهای کیفی روی نمونهها، راهکارها و روشهای لازم برای بهبود کیفیت ارائه میشود و با آموزش، مشاوره و آزمایش کیفیت این محصولات، تلاش میکنیم کیفیت را افزایش دهیم.
ابراهیمی با اشاره به بهرهمندی از تجهیزات پیشرفته ایرانساخت برای ارتقای کیفی محصولات، ادامه داد: این مجموعه با واحدهای آزمایشگاهی تخصصی کیفیت نفت خام، قیر، هیدروکربنها، روانکارها، گریس، ضدیخ و دیگر مشتقات این حوزه را ارزیابی میکند.
این فعال فناور دستگاه تقطیر خودکار را یکی از تجهیزات پرکاربرد در آزمایشگاههای نفت و پتروشیمی دانست که برای اندازهگیری تقطیر در فشار اتمسفر، برای هیدروکربنهای آروماتیک صنعتی و مواد وابسته برای محدوده تقطیر مایعات آلی فرار کاربرد دارد و یادآور شد: ما موفق به ساخت و ارائه خدمات آزمایشگاهی تقطیر در خلاء شدیم. دامنه کاربرد این دستگاه تعیین محدوده نقاط جوش در خلاء برای فرآورده های نفتی و بیو دیزل است و در فشار و دمای معین صورت میگیرد.
مدیرعامل این شرکت دانش بنیان به ارائه خدمات با استفاده از تجهیز تقطیر در فشار اتمسفر اشاره کرد و ادامه داد: با کمک این دستگاه میتوان مشخصات دامنه جوش فرآورده های نفتی مانند محصولات سبک و تقطیر میانی، سوخت های موتور بنزینی را سنجش کرد.
وی سنجش نقطه جوش انواع فرآوردهها را دیگر خدمات این شرکت نام برد و اظهار کرد: علاوه بر سوختهای بنزینی، دیگر فرآوردهها از جمله سوخت جت، سوختهای توربین هواپیما، سوخت های دیزلی، ترکیبات بیودیزل تا ۲۰ درصد، سوخت های دریایی، حلال های نفتی ویژه، انواع نفتا، حلالهای نفتی سفید، انواع نفت سفید و سوخت های مشعل درجه ۱ و ۲ در این دامنه قرار میگیرد.
به نقل از مرکز اطلاع رسانی معاونت علمی ریاست جمهوری، ابراهیمی با اشاره به کاهش هزینههای ارزی ناشی از ارائه خدمات کیفیتسنجی فرآوردههای هیدروکربنی به یاری تجهیزات ایرانساخت این حوزه، اظهار کرد: با پیادهسازی این استانداردها و ارائه خدمات آنالیز با کمک تجهیزات آزمایشگاهی ایرانساخت هزینههای تولیدکنندگان برای شناخت کیفیت و ماهیت محصولات کاهش یافته و منجر به افزایش رقابتپذیری تولیداتشان شده است. همچنین فعالیتهای یادشده زمینه را برای بهرهگیری از ۲۳ نیروی انسانی متخصص عمدتا در حوزه شیمی ایجاد کرد.
ایسنا