تونل‌های پیشرفته زیر آبی

دستیابی محققان کشور به فناوری‌ حفر تونل‌های پیشرفته زیرآبی

یکی از شرکت‌های دانش‌بنیان موفق شد با دستیابی به فناوری‌های حفر تونل‌های پیشرفته زیرآبی در پروژه‌های آب رسانی در طرح اضطراری آبرسانی به شهر چالوس همکاری داشته باشد.

علی مدرسی، مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان یکی از محصولات دانش‌بنیان این شرکت را حفر چاه «فلمن» دانست و گفت: این چاه‌ها که به عنوان چاه‌های دهانه گشاد مخزنی گالری دار هم شناخته می‌شوند، معمولاً در پروژه‌های آب‌رسانی کاربرد دارند که به صورت تونل‌های افقی در زیر آب حفر می‌شوند. مثلاً برای اجرای پروژه آب‌رسانی، ابتدا یک چاه با قطر قابل توجه حفر و سپس یک تونل در زیر رودخانه احداث می‌شود.

وی با بیان اینکه احداث این تونل نیازمند فناوری بالایی است و در دنیا تعداد بسیار محدودی از شرکت‌ها، در این حوزه کار می‌کنند، اظهار کرد: این طرح، امکان تصفیه ایمن و به‌صرفه را برای پروژه‌های تصفیه آب در شهرهای بزرگ ایجاد می‌کند.

مدرسی از همکاری این شرکت در طرح اضطراری آبرسانی به شهر چالوس خبر داد و یادآور شد: برخی شرکت‌های خارجی همین طرح را به همراه احداث تابلوی برق و برخی کارهای الکترونیک و مکانیکی و با قیمت‌های بالا انجام می‌دهند در حالی که ما به عنوان یک شرکت دانش‌بنیان ایرانی، این طرح را با هزینه بسیار کمتر ۳ تا ۴ میلیارد تومان به اتمام می‌رسانیم.

بر اساس اعلام معاونت علمی ریاست جمهوری، به گفته وی، این شرکت همچنین امکان انجام پروژه چاه‌های فلمن را در نزدیکی دریا دارد و کارخانه‌های تصفیه آب با استفاده از این فناوری می‌توانند آب دریا را با هزینه بسیار کمتر و به صورت کاملاً زلال و شفاف، به سمت کارخانه هدایت کنند.

ایسنا

نوشته‌های مشابه