چگونه از ظاهر ترانس بتوانیم نوع ترانس را تشخیص دهیم؟( بخش ۴)

۱۵- ترانسفورماتور کوره

ترانسفورماتور‌های کوره از جمله مهمترین و گرانترین ترانس‌ها محسوب شده و با توجه به نوع کارکرد، کمترین عمر را در بین ترانسفورماتور‌ها دارند. ویژگی بارز این ترانسها، جریان‌های بسیار بالا در سمت فشار ضعیف و دوره بارگیری خاص آنهاست. بنابر این در مراحل طراحی و ساخت درک رفتار جریان‌های بالا از قبیل اثرات جریان‌های فوکو، توزیع یکنواخت جریان در هادی‌های موازی، جلوگیری از داغ شدن موضعی و بروز نقاط داغ و کارکرد پیوسته در وضعیت اتصال کوتاه در شروع مرحله ذوب اهمیت بسیار زیادی دارد. تنظیم ولتاژ این نوع ترانسفورماتور‌ها می‌تواند بصورت مستقیم یا از طریق یک ترانسفورماتور بوستر تامین شده و همچنین بدلیل نرخ بسیار بالای تولید گرما و نصب بصورت indoor در این نوع ترانسفورماتور‌ها معمولا از سیستم خنک کننده OFWF (خنک کنندگی با آب) استفاده می‌شود.

 

 

۱۶- ترانسفورماتور‌های مورد استفاده در حمل و نقل ریلی. این ترانس‌ها به دو دسته تقسیم می‌شوند:
ترانسفورماتور‌های ثابت: شامل ترانس‌های تغذیه، یکسوساز، بوستر، ایزوله و …

 

 

ترانسفورماتور‌های متحرک یا تراکشن که برروی واگن نصب می‌شوند

 

 

۱۷- راکتور:

 

 

– دو نوع راکتور در شبکه برقرسانی مورد استفاده قرار میگیرد:
– راکتور سری
– راکتور شنت (موازی)
راکتور سری
راکتور شنت یکی از اجزای اصلی در عملکرد موثر خطوط انتقال فشار قوی طویل می‌باشد. جبران سازی راکتانس خازنی خطوط انتقال برای جلوگیری از اضافه ولتاژ کنترل نشده خصوصا در شبکه‌های کم بار با طول زیاد یا سیستم‌های کابلی طولانی از وظایف این اداوت است.

همچنین بهبود پایداری و بازدهی انتقال انرژی و کاهش اضافه ولتاژ‌های فرکانس قدرت از مزایای اصلی بکارگیری راکتور‌های شنت به هنگام قطع ناگهانی بار یا بی بار شدن ناگهانی در شبکه می‌باشد. راکتور‌های شنت بر اساس استاندارد IEC۶۰۰۷۶-۶ طراحی و تست می‌گردند.

بزرگترین راکتور شنت تولید شده در دنیا
ابعاد:
۱۰×۸.۵×۸ متر
سازنده: زیمنس
منبع: فصلنامه ترانسفوماتور

 

 

نوشته‌های مشابه