۲ پروژه ملی برای توسعه تولید سوخت زیستی در کشور
دو پروژه ملی برای گسترش استفاده از سوخت زیستی با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در کشور اجرایی میشود.
بحران انرژی و آثار زیستمحیطی آن اقبال عمومی کشورها به استفاده از سوختهای فسیلی را کم کرده است و دولتها به سمت تولید و صنعتی کردن سوختهای زیستی در حال حرکت هستند. سوختهایی که به صورت جامد، مایع و گاز میتواند مورد استفاده قرار گیرد.
محتوای انرژی سوخت زیستی از منابع زیستی و مواد آلی که بدن موجودات زنده را میسازند، به وجود آمده است. در واقع سوخت زیستی نوعی از سوخت است که از منابع زیستتوده (بیومس) به وجود میآید. این بدان معناست که ماهیت سوخت زیستی به گیاهان برمیگردد و همین امر موجب تجدیدپذیر بودن آن میشود.
ستاد توسعه زیستفناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری یکی از حامیان توسعه و ترویج استفاده از سوختهای زیستی در کشور است تا با این کار لطمات جبران ناپذیر سوختهای فسیلی بر روی سلامت انسان و محیط زیست را کاهش دهد. منبع اصلی انرژی در زیستتودهها انرژی خورشید است که طی فرآیند فتوسنتز در گیاه ذخیره میشود. این انرژی ذخیره شده در گیاهان و زیستتودهها میتواند طی فرایندهای مختلف حرارتی، تبدیل شیمیایی و تبدیل بیوشیمیایی به انرژی قابل استفاده برای انسان تبدیل شود.
با اجرای دو پروژه ملی قرار است تلاشها برای توسعه استفاده از سوختهای زیستی در کشور بیشتر شود و با این کار به بقای انسان و محیط زیستی کمک کرده باشد.
به نقل از معاونت علمی ریاست جمهوری، «ایجاد پایلوت سوخت زیستی بیواتانول» و «صادرات بایواتانول» دو برنامه ملی است که ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به دنبال اجرایی کردن آنها است تا با نهایی شدن آن طی پنج سال آینده گامی بزرگ برای تولید سوخت زیستی و توسعه استفاده از این منبع غنی و طبیعی در کشور برداشته شود.