ظرفیت تجدیدپذیرها در تهران به ۱۰ مگاوات می‌رسد/ خرید برق از مجتمع‌های دارای مولد

احداث ۴٠٠٠ مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر وارد فاز اجرایی می‌شود

مناقصه عمومی سرمایه‌گذاری برای احداث ۴٠٠٠ مگاوات نیروگاه خورشیدی به منظور تحقق برنامه دولت سیزدهم در حوزه انرژی‌های تجدیدپذیر، ۲۵ خرداد با دعوت از ۸۵ شرکت سرمایه گذار برگزار شد.

 در راستای برنامه وزارت نیرو در دولت سیزدهم برای احداث ۱۰ هزار مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر، مناقصه عمومی سرمایه‌گذاری برای احداث ۴۰۰۰ مگاوات، براساس آیین نامه اجرایی ماده ۱۲ قانون رفع موانع تولید رقابت‌پذیر و ارتقای نظام مالی کشور، برگزار شد.

در این رابطه توکلی – مدیرکل دفتر امور حقوقی و قراردادهای ساتبا  – گفت: طی فراخوان اعلام شده در تاریخ ۴ اردیبهشت سال جاری، از ۱۰۶ شرکت سرمایه گذار، ۸۵ شرکت امتیاز لازم برای حضور در مناقصه را کسب کردند و در این خصوص تفاهم نامه‌های همکاری بین استانداری‌ها و ساتبا در زمینه توسعه نیروگاه‌های تجدیدپذیر و پاک و بهینه‌سازی وارتقاء بهره وری برق به منظور تعیین ساختگاه‌های مورد مناقصه انجام شد تا فهرست کوتاهی منطبق با نیاز منطقه و استان و بدون مشکل از لحاظ واگذاری زمین و صدور مجوز محیط زیست ارائه شود.

طبق اعلام وزارت نیرو، وی افزود: تعداد ۱۵۲ ساختگاه در ۳۰ استان کشور مشخص و در قالب ۹۵ سبد برای ساخت نیروگاه به سرمایه گذاران معرفی گردیده است و ظرفیت ساختگاه های شناسایی شده در این مناقصه حداقل ۱۰ و حداکثر ۲۵۰ مگاوات است.

به گفته وی، ساتبا جلساتی را نیز با حضور نمایندگان شرکت توانیر، مدیرعامل و مدیران حوزه های مربوطه در شرکت های برق منطقه ای و توزیع برق استانی به منظور دریافت مجوز اتصال به شبکه تشکیل و به تایید نهایی رساند.

توکلی در تشریح اقدامات بنیادی انجام شده تصریح کرد: در این مناقصه قراردادهای خرید برق ۲۰ ساله بوده و بازگشت سرمایه جهت احداث نیروگاه های تجدیدپذیر شش سال است که با موافقت سرمایه گذار و ارائه ضمانتنامه لازم توسط ایشان از شش سال به چهار سال کاهش می یابد و این فرصت مناسبی برای سرمایه گذاران جهت احداث نیروگاه های خورشیدی است.

 ایسنا

نوشته‌های مشابه