هدف از تدوین نحوه جدید محاسبه تعرفه برق مصرفی مشترکان چیست؟ - مهرشید نیرو •

هدف از تدوین نحوه جدید محاسبه تعرفه برق مصرفی مشترکان چیست؟

وزیر نیرو گفت: هدف از تدوین آئین‌نامه جدید نحوه محاسبه تعرفه برق مصرفی مشترکان، مدیریت مصرف بهینه برق، تشویق مشترکان کم‌مصرف و حذف یارانه پرمصرف‌ها است.

 علی‌اکبر محرابیان امروز در حاشیه بازدید از پروژه‌های صنعت آب و برق در جنوب شرق و شرق استان تهران در جمع خبرنگاران با اشاره به تصویب آئین‌نامه نحوه محاسبه تعرفه برق مصرفی مشترکان در راستای اجرای بند “ی” تبصره ۸ قانون بودجه سال ۱۴۰۰ اظهار کرد: بخش عظیمی ازجامعه ما خوشبخانه زیرالگوی مصرف هستند و ما به دنبال این هستیم کسانی که زیرالگوی تعریف شده برق مصرف می‌کنند، با کاهش مصرف، مورد تشویق قرار گیرند.

وزیر نیرو تصریح کرد: البته این تشویق به صورت کاملا موثر بوده به طوری که در فصول گرم، پیش‌بینی شده این عزیزان با صرفه‌جویی خود در واقع معادل هزینه خرید برق تضمینی، پاداش دریافت کنند.

وی همچنین‌ گفت: در این آئین‌نامه ما به دنبال این هستیم عده اندکی هم که مصارفشان بالاتر از الگوی مصرف است، مصارف خودشان را در حد الگو تنظیم کنند و در صورتی که به هر دلیل علاقه‌مند نیستند مصارف خود را کاهش دهند، برق مصرفی آنها به صورت غیریارانه‌ای محاسبه شود که این اقدام کاهش مصرف برق از سوی بخش پرمصرف جامعه را در پی داشته و امکان تامین انرژی و استفاده برق در تمام فصول برای همه اقشار فراهم خواهد شد.

وزیر نیرو ساخت و افتتاح پست برق ۲۳۰ کیلوولت عباس‌آباد را یکی از نیازهای منطقه اعلام و اظهار کرد: احداث این پست برق در واقع جزو نیازهای شهرک بوده که ما برای توسعه صنعتی در این منطقه با تامین آب و زیرساخت‌های مربوطه می‌توانیم در سال‌های آتی بدون هیچگونه محدودیت شاهد توسعه صنعت باشیم.

وی در ادامه با اشاره به اجرای خط دوم انتقال پساب به دشت ورامین و پاکدشت خاطرنشان کرد: خط دوم انتقال پساب و آب مورد نیاز برای کشاورزی تاکنون حدود ۶۰ درصد پیشرفت دارد که در این بازدید تصمیمات لازم برای سرعت بخشیدن به اجرای طرح گرفته می‌شود و تلاش می‌کنیم تا کمتر از یک سال آینده به بهره‌برداری برسد که با تکمیل این خط، انتقال آب موجود سه برابر خواهد شد.

محرابیان در خصوص وضعیت تصفیه‌خانه فاضلاب شهرهای قرچک و پاکدشت نیز گفت: برای احداث و توسعه طرح‌های تصفیه‌خانه نیاز است با در نظر گرفتن اعتبارات بهتر، سرعت بیشتری به اجرای آنها داده شود.

اتمام پروژه‌های نیمه‌تمام در اولویت قرار گیرد

وزیر نیرو همچنین در جریان بازدید از پروژه‌های در حال اجرای شرکت آب و فاضلاب استان تهران در منطقه جنوب شرق استان با اشاره به سیاست دولت در اتمام پروژه‌های نیمه‌تمام، بر اهتمام و اولویت وزارت نیرو در اتمام این پروژه‌ها تاکید کرد.

طبق اعلام وزارت نیرو، در این بازدید محمدرضا بختیاری، مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران با ارائه گزارشی از روند انجام پروژه‌های فاضلاب در سطح استان تهران گفت: صنایع تولیدی باید به سمت استفاده از پساب تصفیه شده حرکت کنند تا ضمن توجیه‌ احداث تصفیه‌خانه، زمینه برای بازچرخانی آب فراهم شود.

وی افزود: طراحی شبکه فاضلاب قرچک حدود ۳۲۰ کیلومتر است که در فاز نخست ۱۲۰ کیلومتر آن با اعتبار ۱۲۰ میلیارد تومان از محل منابع اجرا و با مجوزهای اخذشده بر اساس ماده ۵۶ مناقصه اجرای تصفیه‌خانه به ظرفیت ۳۶ هزار و ۵۰۰ مترمکعب برگزار شده است و تا پایان سال مراحل اجرای آن آغاز می‌شود.

بختیاری برآورد اولیه احداث تصفیه‌خانه قرچک را ۴۰۰ میلیارد تومان اعلام کرد و افزود: برای احداث تصفیه‌خانه فاضلاب، مشکلات تأمین اعتبار وجود دارد که باید از توان سرمایه‌گذاران و منابع داخلی و دولت برای تأمین این هزینه‌ها استفاده شود.

وی خاطرنشان کرد: با توجه به این‌که در شهرستان‌های جنوب‌شرق تهران شامل پاکدشت، ورامین، پیشوا و قرچک صنایع و شهرک‌های صنعتی متعددی مستقر هستند و برای توجیه اجرای تصفیه‌خانه باید این صنایع به سمت استفاده از پساب سوق داده شوند.

مدیرعامل آبفای استان تهران ادامه داد: شهرک صنعتی عباس آباد پاکدشت، از آب سد ماملو استفاده می‌کند، از این رو نمی‌توان از ظرفیت این حوزه در احداث تصفیه‌خانه استفاده کرد و شهرک صنعتی قرچک نیز در سال ۹۸ تقاضای ۵۰ لیتر بر ثانیه آب داشت که با توجه به تأمین آب مورد نیاز، عملا موضوع استفاده از پساب را پیگیری نمی‌کنند.

وی افزود: ورامین، شهرستانی با قابلیت کشاورزی است و بیشتر پساب در این حوزه مصرف می‌شود که البته قیمت‌ها نیز هم‌خوانی با هزینه‌ها ندارد.

به گفته مدیرعامل آبفای استان تهران در جنوب شرق تهران، عملیات احداث تصفیه‌خانه پیشوا انجام شده است و سه شهرستان ورامین، پاکدشت و قرچک فاقد تصفیه‌خانه فاضلاب هستند.

 ایسنا

نوشته‌های مشابه